Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 17 januari 2016

intraday

Intradaywe spreken van intraday bij zaken die tijdens een handelsdag optredend of plaatsgevonden hebben, en waarbij deze in het algemeen ook volledig zijn afgerond.

Ook spreken we van intraday koersbewegingen, dus alle bewegingen die in de loop van de handelsdag hebben plaatsgevonden maar die niet als openkoers, slotkoers, hoogstekoers of laagste koets in de noteringen zijn terug te vinden.

Intraday koersbewegingen zijn het vakgebied van de daytrader die met inspelen op deze bewegingen zijn brood met beleg erop verdient.
Gebruikte begrippen in intraday


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

brood
  ... een bekend gezegde in de kop en we komen een variant hiervan...Lees meer
daytrader
  ... een daghandelaar is een beurshandelaar die volledig opereert voor eigen rekening en die tracht zaken te doen binnen de dagelijkse...Lees meer
handelsdag
  ... een handelsdag is een dag waarop in effecten gehandeld kan worden deze wordt ook wel beursdag genoemd...Lees meer
openkoers
  ... onder de openkoers of openingskoers verstaan we de eerste koers die bij het begin van de handel officieel tot stand...Lees meer
slotkoers
  ... de slotkoers afgekort tot slot of close is de laatst gedane koers van een aandeel of optie die geldt op...Lees meer

Begrippen waar intraday in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

intraday low
  ... de intraday low is de laagste koers die op een bepaalde beursdag wordt bereikt...Lees meer
squeeze
  ... een long squeeze is de benaming voor het sterk negatieve koerseffect dat optreedt als beleggers hausseposities hebben ingenomen in...Lees meer
intradaykoersen
  ... onder intraday koersen verstaan we de koersen zoals die constant tot stand komen tijdens de handelsdag...Lees meer
intraday high
  ... de intraday high is de hoogste koers die op een bepaalde beursdag wordt bereikt in het eindoverzicht van de dag zullen...Lees meer
shortsqueeze
  ... een shortsqueeze is het verschijnsel waarbij ingenomen shortposities moeten worden afgedekt door het aankopen van de benodigde aandelen wat...Lees meer
intradaychart
  ... een intraday chart is een grafiek van de koersbewegingen gedurende de dag cq de handelsperiode...Lees meer
barchart
  ... de barchart is een techniek om koersen grafisch af te beelden heeft de vorm van een verticale lijn...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.