Zoeken in deze blog

Translate

zondag 31 januari 2016

Federal Open Market Committee

Federal Open Market Committee


Afkorting van Federal Open Market Committee. (FOMC)

Een belangrijkste besluitvormende orgaan van het Federal Reserve System in Amerika dat eens per zes tot acht weken vergadert over het rentebeleid vanuit hun doelstelling om de inflatie te beheersen.

Het commité bestaat uit zeven gouverneurs van de FED en vijf presidenten van regionale centrale banken.

Met name de Amerikaanse beurzen plegen in de dagen rond deze vergaderingen nogal eens heftig te reageren op elke uitspraak die gedaan wordt. In de dagen vóór een vergadering heerst er meestal een opvallende rust op de beurzen.
Gebruikte begrippen in federal open market committee


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

federal reserve system
  ... het federal reserve system ofwel fed is het stelsel van centrale banken in amerika hierbij is de fed...Lees meer
inflatie
  ... inflatie ofwel geldontwaarding is het verschijnsel dat men met een bepaald geldbedrag minder kan kopen dan voorheen mogelijk was dit...Lees meer
rentebeleid
  ... onder het rentebeleid verstaan we een door een bank gevolgde gedragslijn die wordt gehanteerd voor het vaststellen van de rente...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.