Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 30 december 2015

Aangesloten instellingen giraal effectenverkeer

Aangesloten instellingen giraal effectenverkeerOnder de Aangesloten instellingen giraal effectenverkeer verstaan we alle banken en commissionairs die zich bij het giraal effectenverkeer hebben aangesloten.

Aangezien handel in effecten anders zo goed als onmogelijk is, vallen vrijwel alle genoemde partijen onder de deelnemers..

Aangesloten instellingen giraal effectenverkeer

Engels: Affiliated Institutions fot giro-handled transfers of securities 

Gebruikte begrippen in aangesloten instellingen giraal effectenverkeer


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

effecten
  ... stel dat we een beleggingsportefeuille op gaan bouwen dan worden we geconfronteerd met een veelheid aan mogelijkheden om in te...Lees meer
giraal effectenverkeer
  ... giraal effectenverkeer is een administratief proces van overboeken van zakelijke rechten op effecten van de ene effectenrekening naar de...Lees meer
giro
  ... het woord giro komt uit het italiaans en betekent omloop het is een verzamelnaam voor alle vormen van geldsomloop of...Lees meer
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.