maandag 7 september 2015

Magneetstripkaart

Magneetstripkaart


Een Magneetstripkaart is een bankkaart met een magneetstrip als geheugenmedium.

Vanwege de fraudegevoeligheid wordt deze geleidelijk aan vervangen door een kaart met een chip als geheugen.

In de loop der tijd verschenen er allerlei vernuftige apparaatjes die op en in pinautomaten werden gebouwd en de gegevens van de magneetstrip af lezen. De techniek wordt "skimming" genoemd en heeft flink wat schade aangericht.


Gebruikte begrippen in magneetstripkaart


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bankkaart
  ... De bankkaart wordt ook wel betaalkaart pinpas of bankpas genoemd het is een geuniformeerde kaart uitgevoerd met een chip of...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.