vrijdag 4 september 2015

Koersratio's

Koersratio'sKoersratio's hebben op zich als absoluut getal meestal niet zo'n betekenis. Ze worden echter gebruikt in combinatie met koersratio's van andere fondsen, om zo een onderlinge vergelijking van deze fondsen op meer rationele gronden mogelijk te maken.

De meest bekende Koersratio's zijn:

  • dividendpercentage
  • dividendrendement
  • koers/winst verhouding
  • koers/cashflow verhouding
  • payout ratio
  • intrinsieke waarde

Gebruikte begrippen in koersratio's


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

cashflow
  ... 1 bij de cash flow hebben we het over een boekhoudkundige positie het is het bedrag dat in principe...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.