Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 18 augustus 2015

Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen


Duurzaam beleggen is een verzamelnaam voor het beleggen in milieuvriendelijke bedrijven en in landen met een "politiek correcte" regering. Ook zaken als de arbeidsomstandigheden, kinderarbeid en dergelijke worden meegewogen.

De grote subjectiviteit die daarbij nodig is, maakt een controle of een belegging "duurzaam" is of niet in de praktijk vrijwel onmogelijk.

In veel gevallen betreft het slechts een marketingkreet van instituten die een graantje mee proberen te pikken van de milieuhype.

Of er inderdaad duurzaam belegd wordt is in het algemeen niet of nauwelijks te controleren.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.