zondag 7 juni 2015

commerciële arbitrage

Commerciële arbitrage


Onder het begrip commerciële arbitrage verstaan we een bindende uitspraak door onafhankelijke deskundigen.

Deze deskundigen worden ingeroepen bij geschillen in handelszaken.

Voorbeelden daarvan zijn het Nederlands Arbitrage Instituut en het Hof van Arbitrage van de International Chamber of Commerce.

Daartoe kan in contracten een (standaard)arbitrageclausule worden opgenomen waarbij deze deskundigen op voorhand worden genoemd.

In plaats van commerciele arbitrage spreken we ook wel van arbitrage in handelsgeschillen.

Gebruikte begrippen in commerciële arbitrage


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

arbitrage
  ... Onder arbitrage verstaan we de professionele handel die profiteert van koers verschillen tussen verschillende beurzen op hetzelfde tijdstip door transacties...Lees meer
nederlands arbitrage instituut
  ... het nederlands arbitrage instituut is een onafhankelijke instelling gevestigd te rotterdam voor de arbitrage in zakelijke geschillen...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.