Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 6 mei 2015

Vlottende activa

Vlottende activaDe Vlottende activa worden ook wel de roulerende activa of het vlottend kapitaal genoemd.Kortstondig gebruikte activa

We hebben bij de vlottende activa dan over de activa, die slechts kortstondig door de onderneming gebruikt kunnen worden.

Vaak is er een harde kern van  vlottende activa

De totale omvang van de vlottende activa kent, naast pieken en dalen, in het algemeen een permanente kern. Voorbeelden van dergelijke vlottende activa zijn voorraden en de debiteuren.

Ook liquide middelen zoals de kas, bank en girosaldi worden onder de vlottende activa gerekend.

Vertalingen vlottende activa

Engels: Current assets

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.