maandag 4 mei 2015

Marxisme

MarxismeDe term marxisme wordt in een aantal betekenissen gebruikt. Ten eerste als de leer van die uitgebreid beschreven is door Karl Marx in zijn boeken.

Maar we vinden het ook als de uitwerking van de geschriften van Marx door latere auteurs. En door politieke partijen en regeringen die graag met de term schermen.

Al naar gelang de auteur of het land waar ze vorm kregen lopen deze interpretaties ver uiteen.

De vorm die aan hert Marxisme is gegeven in de voormalige Sovjet-Unie, in het voormalig Joegoslavië, in China, Noord Korea of op Cuba zijn behalve qua naam vaak nauwelijks met elkaar te vergelijken. Elke variant verschilt daarvoor teveel van de overigen

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.