Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 16 mei 2015

Gemeenschapsdienst

GemeenschapsdienstWe spreken van een gemeenschapsdienst bij een collectieve voorziening waarvoor geen tarief kan worden berekend op basis van kostprijs of billijkheid.

Ook worden de kosten van een gemeenschapsdienst direct ten laste van de algemene middelen van het Rijk of lagere overheid gebracht

 Denk bij een gemeenschapsdienst bijvoorbeeld aan de politie, brandweer of de reinigingsdienst Soms wordt een deel van de kosten toch in rekening gebracht via een heffing om een (gedeeltelijke) kostendekking te realiseren.

Voorbeelden van dergelijke heffingen zijn reinigingsrechten of rioolbelasting.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.