Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 12 mei 2015

demonstratie effect

Demonstratie effectWe spreken van een demonstratie effect wanneer we producten gaan kopen, uitsluitend vanwege het feit dat deze status en prestige uitstralen.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld dure sportauto's die geen feitelijk praktisch nut hebben maar die vooral vanwege hun uitstraling gekocht worden. Als een Ferrari de prijs van een middenklasse auto had zou de verkoop waarschijnlijk ver teruglopen. Ook extreem dure huizen, sieraden en jachten vallen hieronder.

De behoeftebevrediging ontstaat bij goederen met een demonstratie effect niet zozeer door het bezit van de producten, maar juist door het feit dat anderen het zonder moeten stellen. De bezitter haalt daar een zekere genoegdoening uit.
Gebruikte begrippen in demonstratie effect


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

goederen
  ... goederen is een algemene term uit de economie hierbij verstaan we onder goederen alle zaken die in menselijke behoeften kunnen...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer
prijs
  ... de prijs is de tegenwaarde in geld die voor een product of dienst betaald moet worden soms is er sprake...Lees meer
stellen
  ... onder het stellen verstaan we het geven van twee prijzen &#8211 een biedprijs en een laatprijs &#8211 waartegen de afgever...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.