zaterdag 16 mei 2015

Commissie De Wit

Commissie De WitEnige tijd na de kredietcrisis werd er een parlementair onderzoek opgestart door de Tweede Kamer om de oorzaak van de kredietcrisis in Nederland te onderzoeken.

De commissie die het onderzoek deed stond onder leiding van tweede kamerlid "De Wit" en is daar ook naar genoemd.

Uiteindelijk leverde het geheel weinig anders op dan wat vrijblijvende afspraken die zijn vastgelegd in de zogenaamde "code banken " en was er eigenlijk niemand echt verantwoordelijk voor de problemen zoals in de Nederlandse politiek op zich wel gebruikelijk is en wat dus niemand echt verbaasde.
Gebruikte begrippen in commissie de Wit


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

commissie
  ... onder de commissie verstaan we de transactiekosten bij aan en verkoop van effecten die aan de bank of de commissionair...Lees meer
kredietcrisis
  ... de term kredietcrisis kwam in de zomer van 2007 naar voren omdat banken elkaar geen geld meer wilden lenen...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.