Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 10 mei 2015

Curatele

CurateleMet het begrip curatele bedoelt men de door een rechterlijke beschikking ontstane situatie, waarbij ook een meerderjarige niet langer meer zijn eigen vermogensrechtelijke belangen kan behartigen.

Dit zou bijvoorbeeld kunnen door het sluiten van hem verbindende rechtshandelingen.

De onder curatele stelling kan plaatsvinden op grond van geestelijke stoornis, gewoonte van drankmisbruik of verkwisting.

De rechtbank benoemt een curator of bewindvoerder die de onder curatele gestelde (curandus) vertegenwoordigt bij dit soort handelingen.
Gebruikte begrippen in curatele


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beschikking
  ... de term beschikking kan verschillende betekenissen hebben 1 een uitspraak van een rechter op een verzoekschrift zonder dat er sprake...Lees meer
bewindvoerder
  ... de bewindvoerder is iemand die op grond van een beslissing van de rechter namens een ander persoon of namens een...Lees meer
curandus
  ... onder een curandus verstaan we degene die onder curatele is gesteld...Lees meer
curator
  ... onder de curator verstaan we degene die door de rechtbank benoemd wordt en belast is met zaken als...Lees meer

Begrippen waar curatele in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

curandus
  ... onder een curandus verstaan we degene die onder curatele is gesteld...Lees meer
handelingsonbekwaamheid
  ... we spreken van handelingsonbekwaamheid als iemand volgens de wet geen niet rechtshandelingen kan aangaan waardoor er een verplichting ontstaat...Lees meer
stille curatele
  ... onder stille curatele verstaan we de situatie waarin alle of bepaalde organen van een kredietinstelling hun bevoegdheden slechts mogen...Lees meer
bkr hypotheek
  ... we spreken van een bkr hypotheek als u een hypotheek zoekt maar wel een aantekening heeft ook wel een...Lees meer
lastgeving
  ... een lastgeving is een overeenkomst waarbij de ene partij die de lastgever wordt genoemd opdracht geeft aan de andere partij...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.