Zoeken in deze blog

Translate

maandag 20 april 2015

bijleenregeling

BijleenregelingDe bijleenregeling, uit 2004, was een voorbeeld van voorzichtig morrelen aan de politiek altijd al zeer beladen hypotheekrenteaftrek. De winst uit de verkoop van de oude woning, moet volgens de bijleenregeling in de nieuwe koopwoning worden gestoken.

Alleen de meerprijs is daarna nog fiscaal aftrekbaar. Dit soort regelingen komen en gaan en zijn vooral bedoeld om de indruk te wekken dat het probleem de politiek zou interesseren.
Gebruikte begrippen in bijleenregeling


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

fiscaal aftrekbaar
  ... we noemen een bepaalde kostenpost bijvoorbeeld een aankoop fiscaal aftrekbaar als er ofwel in de privésfeer een mogelijkheid...Lees meer
hypotheekrenteaftrek
  ... de hypotheekrente aftrek heeft er vele jaren lang voor gezorgd dat nederland meer en meer ging lenen daarbij gestimuleerd door...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.