Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 14 maart 2015

ISM services Index

ISM services IndexDe Amerikaanse ISM services Index staat ook wel bekend als de Non-manufacturing ISM en is een onderzoek onder ongeveer 370 managers in bedrijven die zich met de inhuur van personeel bezig houden. Dit is inclusief de financiƫle sector, verzekeringen, onroerend goed, communicatie en nutsbedrijven. De index geeft dus de bedrijvigheid in de dienstensector weer.

Een waarde van boven de 50% duidt op groei van de dienstensector en daarmee van de economie terwijl een waarde onder de 50% op het tegenstelde duidt.

In tegenstelling tot de andere economische indicatoren van de de FED die vaak al vele tientallen jaren oud zijn is deze relatief nieuw en er wordt daarom nog niet zo sterk op gelet door beleggers.

Bron van de ISM services Index is de "Institute for Supply Management" dat voorheen bekend stond als de de NAPM ofwel de National Association of Puchasing Managers. De index verschijnt op de derde dag van de maand om 100 uur Eastern Time en heeft betrekking op de maand ervoor.
Gebruikte begrippen in ism services index


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer
groei
  ... onder grijze handel verstaan we de handel in effecten die binnenkort op de markt komen maar die nu nog...Lees meer
onroerend goed
  ... onroerend goed is de vaak gebruikte maar formeel iets minder juiste term voor een onroerende zaak...Lees meer
sector
  ... we spreken van een sector op de beurs bij een groep bedrijven die in dezelfde...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.