Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 22 maart 2015

Achtbaanaandeel

AchtbaanaandeelHet achtbaanaandeel vinden we in de krant terug in de rubriek grootste daler en grootste stijgers van de dag. De aandelen zijn vaak langdurig stil om dan vrij plotseling extreem te gaan bewegen.

Achtbaanaandelen gaan meestal niet zo netjes op en neer als het jojo aandeel. Het is dan ook lastig om er geld mee te verdienen, hoewel het als het lukt meestal wel om behoorlijke rendementen gaat door de snelle en forse beweging.

Zo'n periode van heftig bewegen van een Achtbaanaandeel kan in elke dagen bekeken zijn maar het kan ook maanden duren.

Het zijn ook de aandelen die vaak genoemd worden als mogelijke fusiepartner. Die geruchten komen en gaan. En dat soort factoren heeft vaak een (te) forse invloed op de koers van het achtbaanaandeel. Omdat het bekend staat voor zijn forse bewegingen wil immers geen mens de boot missen. Dus wordt er flink ingezet wat direct een flinke beweging van de koers door de stijgende vraag tot gevolg zal hebben.

Het zijn in elk geval geen saaie aandelen om in uw portefeuille te hebben.

Gebruikte begrippen in achtbaanaandeel


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandeel
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
geruchten
  ... waarschijnlijk zijn geruchten de meest gebruikte reden om over te gaan tot de aankoop van aandelen los van alle mooie...Lees meer
jojo
  ... we spreken van het jojo en van een effectenkoers wanneer deze sterk fluctueert genoemd naar de bekende jojo het...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
portefeuille
  ... een portefeuille of effectenportefeuille is een collectie effecten zoals aandelen obligaties en dergelijke waardepapieren die in het algemeen op...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.