Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 27 februari 2015

Greenmail

GreenmailDe term greenmail kent meerdere betekenissen, beide in de overname sfeer van bedrijven:

Allereerst is greenmail het uitkopen van een grote aandeelhouder op een manier dat deze hier veel profijt van heeft (bijvoorbeeld door een hoge prijs voor aandelen te bieden of door zeggenschap of invloed in een nieuw op te zetten bedrijf te verkrijgen), om zodoende een vijandige overname van een bedrijf mogelijk te maken.

Een tweede betekenis van greenmail is het terugkopen door een bedrijf van de aandelen die in het kader van een vijandige overname al door de overnemende partij gekocht waren.

Het mag duidelijk zijn dat dit vaak een dure grap zal zijn omdat deze partij voor deze aandelen een koers zal vragen die ver boven de werkelijke beurskoers ligt.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.