Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 29 januari 2015

Wallstreet

Wallstreet

Wallstreet is de meest bekende benaming van de NYSE, de effectenbeurs van New York die genoemd is naar de straat waarin deze beurs gevestigd is.

De naam op zich is een begrip geworden die eigenlijk meer geassocieerd wordt met de aandelenbeurs als geheel. In plaats van dat men zich afvraagt hoe de aandelenbeurs er in het algemeen voor staat vraagt men zich af "...hoe staat Wallstreet er voor?..".


het beursgebouw aan Wall Street
het beursgebouw aan Wall StreetWallstreet in kerstsfeer
Wallstreet in kerstsfeer

Oorsprong naam Wallstreet

Ooit was er een (Nederlandse) nederzetting op het uiterste zuidelijke puntje van Manhattan. Met name om te voorkomen dat het vee over het gehele eiland ging zwerven werd er een muur gebouwd die het tegen moest houden. Deze muur, the Wall, heeft Wallstreet de naam gegeven,

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.