Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 8 januari 2015

Onderconsumptietheorie

OnderconsumptietheorieDe zogenaamde onderconsumptietheorie is een theorie die probeert om conjunctuur effecten te verklaren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de golfbeweging die we bij de conjunctuur waar kunnen nemen.

De achtergrond van de onderconsumptietheorie is een tijdens een hausse optredende verschuiving van de inkomensverdeling. Die verschuift dan van de minder sparende lagere inkomensgroepen naar de meer sparende hogere inkomensgroepen. 

Onderconsumptietheorie

 

Dus het geld gaat van arm naar rijk. Het geld wordt gespaard in plaats van besteed.

Tijdens de hoogconjunctuur ontstaat een vergrootte productie door de gedane investeringen.

Deze productie wordt dan niet opgenomen door de consumenten, waardoor een afzetcrisis ontstaat.

Omdat de consumptie in verhouding tot het nationaal inkomen tamelijk stabiel is zou je ook kunnen zeggen dat er eerder sprake van een situatie van overproductie in plaats van onderconsumptie. In beide gevallen ontstaat immers een overschot.

Aan overproductie zullen te optimistische winstverwachtingen ten grondslag liggen. Maar daarmee komt deze onderconsumptietheorie in het verlengde van de overinvesteringstheorie te liggen.
Gebruikte begrippen in onder consumptietheorie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

conjunctuur
  ... de conjunctuur is de golfbeweging in de hoogte van het nationaal inkomen als gevolg van de veranderende vraagfactoren...Lees meer

 
consumptie
  ... onder het begrip comsumptie in economische zin verstaan we de uitgaven van een consument aan goederen voor eigen gebruik...Lees meer

 
effecten
  ... stel dat we een beleggingsportefeuille op gaan bouwen dan worden we geconfronteerd met een veelheid aan mogelijkheden om in te...Lees meer

 
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer

 
hausse
  ... een hausse haussestemming haussemarkt hausse periode bullmarktet of hoe het ook verder allemaal genoemd wordt is dus een langdurige flinke...Lees meer

 
hoogconjunctuur
  ... we spreken van een hoogconjunctuur als we in een top van de conjunctuurgolfbeweging zitten...Lees meer

 
inkomensverdeling
  ... de inkomensverdeling is in feite een verzamelnaam van verschillende mogelijkheden om het nationaal inkomen op te splitsen...Lees meer

 
productie
  ... het begrip productie kan op verschillende manieren beschreven worden namelijk het verwerken van productiefactoren tot eindproducten het voortbrengen van...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.