maandag 5 januari 2015

Hypotheekgever

HypotheekgeverIn de praktijk worden de termen hypotheekgever en hypotheeknemer vaak door elkaar gehaald.

Als u een hypotheek afsluit, geeft u eigenlijk het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Je zou kunnen zeggen dat hypotheek hierbij een ander woord voor onderpand is, waardoor het wel duidelijk wordt, want het is wel duidelijk wie het het onderpand geeft en wie dat aanneemt

U bent dus de hypotheekgever en de bank de hypotheeknemer.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.