Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 30 januari 2015

Middenkoers

MiddenkoersDe middenkoers is de gemiddelde koers tussen de biedkoers en de laatkoers. Ofwel de koers die daar precies tussenin ligt.

Het is een lastig begrip want de middenkoers bestaat alleen tussen de oren van de belegger. Er kan niet niet naar verwezen worden zoals met de biedkoers en de laatkoers natuurlijk wel degelijk het geval is.

Veel optiebeleggers gaan toch uit van deze middenkoers bij hun berekeningen. Het vereenvoudigt die wel maar het is de grote vraag of er op gehandeld KAN worden. Meestal waarschijnlijk niet.

Al met al is middenkoers een leuk begrip in de spreektaal maar het is niet echt een praktisch bruikbaar iets.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.