zondag 7 december 2014

Soyabonen

SoyabonenIn de wereld van de agrarische termijnmarkten komen we Soyabonen tegen. Soyabonen op zich hebben weinig waarde maar de producten die er mee gemaakt kunnen worden des te meer. Er wordt een vorm van meel en een vorm van olie van gemaakt.

Het meel vindt vooral toepassing als veevoer omdat het veel proteïne bevat die belangrijk is voor de gezondheid van de dieren. Concurrentie ondervindt soyameel hier uitsluitend van vismeel en pinda's.

Soyaolie wordt ondermeer in de keuken gebruikt. Het is gezond vanwege de onverzadigde vetten en olie die het bevat.
Gebruikte begrippen in soyabonen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

concurrentie
  ... onder concurrentie mededingen of wedijveren verstaan we de strijd tussen bedrijven onderling om een sterke positie op een markt te...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.