Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 10 november 2014

Realistische doelstellingen bij trading

Realistische doelstellingen bij trading

De meeste traders werken sterk naar een bepaalde doelstelling toe. Die doelstelling ligt vaak in de richting van het verdienen van heel veel geld. Zeker succesvolle traders hebben een doel voor ogen, maar in tegenstelling tot de meeste traders liggen deze doelen binnen een realistisch bereik. Er wordt meer gekeken naar wat er realistisch gezien mogelijk is dan naar het theoretische maximum, dat bij trading zeker in combinatie met de juiste moneymanagementtechnieken (bijvoorbeeld optimal f) indrukwekkend hoog kan lijken.

Als je nergens heen gaat, kun je ook niet verdwalen. Als je je geen doel voor ogen hebt gesteld kun je echter ook nooit zien of je goed gaat. Één en ander heeft te maken met het feit dat ons onderbewuste nogal hardnekkig aan dingen vast kan houden. En als het gewenste doel maar vast genoeg genesteld is dan zal dat onderbewuste er alles aan doen om het waarheid te laten worden. Automatisch, zonder dat we er specifiek naar streven. De techniek die achter deze aanpak zit wordt wel aangeduid met Psycho-Cybernetics.

Het klinkt allemaal erg simpel. Maar er zijn wel degelijk zaken waar rekening mee gehouden dient te worden.

1. Wees realistisch over jezelf. Ofwel het gestelde doel met binnen de eigen capaciteiten liggen. Je kunt in theorie wellicht een miljoen per transactie verdienen maar erg realistisch is dat niet en de meeste mensen hebben daar ook helemaal de capaciteiten niet voor.

2. Stel een haalbaar doel. Het gestelde doel moet haalbaar zijn. Een bedrag van 200 euro verdienen met daytrading is waarschijnlijk haalbaar, een miljoen per dag is dat zeker niet. Hoe groter de kans dat u uw doelstelling kunt halen, hoe beter dat is. De menselijke geest heeft een instinctieve neiging om niet realistische zaken onderuit te halen waardoor u zelf uw doelstelling zit te saboteren. En dat kan nooit de bedoeling zijn.

Gaat het beter dan verwacht, dan is er natuurlijk ook helemaal niets op tegen om uw doelen bij te stellen en de lat voor uzelf een stuk hoger te leggen. Maar begin realistisch zodat u zeker weet dat u een haalbaar doel nastreeft.

U kunt beter streven naar 20 dagen een bedrag van 250 euro te verdienen dan éénmalig een klapper van 5000 te maken. 250 euro is misschien haalbaar, 5000 is dat hoogstwaarschijnlijk niet.

3. Het doel moet meetbaar zijn. De meeste traders stellen gewoon "rijk worden" als hun doel. Maar je kunt daar grote vraagtekens bij zetten. Want "rijk" is een subjectief begrip en daardoor nooit meetbaar. Als je het niet kunt meten kun je ook niet weten hoe ver je nog van je doel verwijderd bent. Zelf niet of je het daadwerkelijk bereikt hebt. Je weet gewoon niet wat je aan het doen bent. Een doel als: Ik wil 5000 euro per maand verdienen met trading is een meetbaar doel. Een kwestie van vergelijken met wat je daadwerkelijk gemaakt hebt.

Vrijwel elke succesvolle trader zal het hebben van realistische, haalbare en meetbare doelen onderschrijven als een zeer belangrijke stap om inderdaad succes te krijgen. Gelukkig is ook iedereen van mening dat het eenvoudiger is dan het lijkt. En wat heel belangrijk is, dat het ook nog werkt.

Nog niet zo bekend met moneymanagement technieken als de Terminal wealth relative? Probeer onderstaande demonstratie eens uit en de resultaten zullen u verbijsteren.

Gebruikte begrippen in realistische doelstellingen bij trading


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beter
  ... beter is een beursterm voor licht hogere koersen dus in de zin van "de koersen waren over het algemeen beter dan...Lees meer
euro
  ... de euro is de munteenheid van de europese unie ingevoerd in 2001 en eerder in de financiële wereld de deelnemende...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer
moneymanagement
  ... moneymanagement is een verzamelnaam van technieken die bedoeld zijn om enerzijds een zo hoog...Lees meer
resultaten
  ... met de verzamelnaam resultaten bedoelen we de kwartaal halfjaar of jaarcijfers wordt gebruikt in de zin van "de resultaten bekendmaken"...Lees meer
stellen
  ... onder het stellen verstaan we het geven van twee prijzen &#8211 een biedprijs en een laatprijs &#8211 waartegen de afgever...Lees meer
stuk
  ... een stuk is een andere benaming voor een aandeel of een obligatie...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
trading
  ... trading is het veelgebruikte begrip voor handel op de financiële markten en de termijnmarkten voor grondstoffen voor de korte tot...Lees meer
transactie
  ... een transactie op nettobasis is een effectentransactie met een buitenlandse marktpartij die tegen een bepaalde koers plaatsvindt zonder...Lees meer
vast
  ... vast is een beursterm voor een beurs met veel fondsen met stijgende koersen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.