Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 6 november 2014

Friedrich von Hayek

Friedrich von HayekFriedrich von Hayek is een van oorsprong Oostenrijks econoom (1899-1992).

Von Hayek werkte in Londen, Chicago, Freiburg en Salzburg.

Hij heeft in 1974 de Nobelprijs voor de economie ontvangen ondermeer voor zijn belangrijke bijdragen die hij geleverd heeft aan de conjunctuurtheorie en de monetaire theorie.

De door Friedrich von Hayek geschreven publicatie "The Price System as a Mechanism for Using Knowledge" gaat diep in de werking van het prijsmechanisme of ook wel het marktmechanisme als een vorm van een communicatiemiddel.


Gebruikte begrippen in Friedrich von Hayek


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer
marktmechanisme
  ... als we spreken van het marktmechanisme dan hebben we het over het geheel van vraag en aanbod...Lees meer
monetaire theorie
  ... de monetaire theorie is een theorie over de invloed van het gebruik van geld op de afloop van het...Lees meer
prijsmechanisme
  ... het prijsmechanisme in de economie is de manier waarop de prijzen tot stand komen er zijn meerdere vormen van het prijsmechanisme...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.