Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 8 oktober 2014

gravestone doji

Gravestone doji


Wat is een gravestone doji of grafsteendoji?

Een gravestone doji is een patroon uit de candlestick analyse. Het is een variant op de doji, dus er is geen sprake van een body.  Ook de Nederlandse vertaling Grafsteendoji komen we wel eens tegen in de literatuur op dit gebied.

Het patroon wordt gevormd doordat een fonds direct na opening flink gaat stijgen en daarna in de loop van de handelsdag weer tot de openkoers terugvalt.

Er ontstaat dan een figuur in de vorm van een T die op zijn kop staat.

Een andere naam voor de gravestone doji is buddhist stupa of ook wel de inverted umbrella.

We kennen een bearish en een bullish variant (onderste afbeelding) van de gravestone doji.

Negatieve doji

De gravestone doji wordt gezien als de meest negatieve doji, Hij geeft aan dat de in de loop van de dag opgebouwde winst weer volledig wordt weggegeven en we sluiten weer op het begin van de dag. Desondanks wordt de gravestone doji toch als een bullish signaal gezien na een stevige terugval.


gravestone doji  bearish variant
gravestone doji  bearish variant 

gravestone doji  bullish variant
gravestone doji  bullish variant 


Gebruikte begrippen in Gravestone doji


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

analyse
  ... De term analyse komen we in de beleggingswereld vaak tegen. Afhankelijk van de context kan het begrip verschillende betekenissen hebben...Lees meer

 
bearish
  ... een belegger is bearish als hij verwacht dat de koersen zullen dalen we spreken ook wel van een bear bij...Lees meer

 
body
  ... het begrip body ook wel de real body genoemd komt uit de uit de wereld van de candlestickanalyse...Lees meer

 
bullish
  ... bullish is een uitdrukking voor een belegger die verwacht dat de koersen zullen stijgenmen zegt dan "hij is bullish"...Lees meer

 
doji
  ... een doji is een kaars candle uit de candlestickanalyse met klein lichaam en kleine schaduwen soms is het lichaam niet...Lees meer

 
fonds
  ... de term fonds is een verzamelnaam voor aandelen obligaties etc het komt waarschijnlijk van het engelse fund als we spreken over...Lees meer

 
handelsdag
  ... een handelsdag is een dag waarop in effecten gehandeld kan worden deze wordt ook wel beursdag genoemd...Lees meer

 
openkoers
  ... onder de openkoers of openingskoers verstaan we de eerste koers die bij het begin van de handel officieel tot stand...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.