Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 5 oktober 2014

Flowgrafiek

FlowgrafiekEen zogenaamde flowgrafiek is een type grafiek, waarbij de hoogste koersen en de laagste koersen met elkaar worden verbonden.

Dit geeft een soort band.

Een brede band duidt op een fonds met een hoge volatility, een smalle band geeft een lage volatility aan.

Een opmerkelijk feit van de flowgrafiek is, dat deze regelmatig een ander beeld geeft dan een lijngrafiek.

In onderstaand plaatje is dat aangegeven.De flowgrafiek is duidelijk dalend, terwijl de lijngrafiek nog een stijgende trend aangeeft.


De flowgrafiek kan uitermate handig zijn omdat deze iets van de waan van de dag achter zich laat door de dempende werking. Toch is het geen populair grafiektype.  Er zijn volop softwarepakketten op de markt die deze krachtige grafiek zelfs niet weer kunnen geven. 

En onbekend maakt onbemind. Dat is niet alleen het lot van de flowgrafiek in de beleggerswereld waar in het algemeen toch de "meeste stemmen gelden" benadering geldt en uitzonderingen niet meedoen. Wat voor de uitzonderingen dan wel positief is, is de de massa het vaak niet bij het rechte eind heeft maar de dwarsligger wel. Misschien is er uit die benadering nog hoop te putten voor de flowgrafiek

Gebruikte begrippen in flowgrafiek


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

band
  ... Er zijn in de technische analyse nogal wat indicatoren die gebruik maken van een zogenaamde band of envelop om de...Lees meer
fonds
  ... de term fonds is een verzamelnaam voor aandelen obligaties etc het komt waarschijnlijk van het engelse fund als we spreken over...Lees meer
grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer
hoop
  ... het woordje hoop is in de...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
stijgende trend
  ... een stijgende trend in de technische analyse is een langere periode van stijgende koersen...Lees meer
trend
  ... de trend is de lastig te bepalen langere termijn beweging van een aandeel of de markt in zijn geheel...Lees meer
type
  ... het type van een optie geeft aan of een optie een calloptie of een putoptie is...Lees meer
volatility
  ... de volatility is de mate van beweging van de koers van een aandeel en wordt ook de beweeglijkheid genoemd...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.