Zoeken in deze blog

Translate

zondag 14 september 2014

afgeleide vraag

Afgeleide vraagWe spreken van een afgeleide vraag als de vraag naar bepaalde productiefactoren afhankelijk is van de vraag naar het eindproduct waarin die productiefactor verwerkt wordt.

Bijvoorbeeld de vraag naar bakstenen is voor het grootste deel afgeleid van de vraag naar nieuw gebouwde woningen. Zakt de vraag naar woningen in, dan zal de afgeleide vraag, dus naar bakstenen in dit geval, eveneens afnemen.

Gebruikte begrippen in afgeleide vraag


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

productiefactoren
  ... onder de productiefactoren verstaan men in de economie alle middelen die gebruikt worden bij het produceren van goederen en diensten...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.