Zoeken in deze blog

Translate

zondag 7 september 2014

activerend arbeidsmarktbeleid

Activerend arbeidsmarktbeleidOnder een activerend arbeidsmarktbeleid verstaan we het beleid van de overheid om de arbeidsparticipatie te bevorderen.

Dus het aantal mensen dat echt arbeidsgeschikt is weer aan werk te helpen. Helaas hebben de politici van de verschillende politieke kleuren zo hun eigen idee wat arbeidsgeschikt in de praktijk voorstelt en moet geconcludeerd worden dat het beleid meestal niet of nauwelijks effectief is. Er zijn zelfs deskundigen die van mening zijn dat het contra-productief kan werken.

Ondanks deze betrekkelijkheid is "activerend arbeidsmarktbeleid" een geliefde term uit de politieke verslaggeving.

Gebruikte begrippen in activerend arbeidsmarktbeleid


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

arbeidsmarktbeleid
  ... Het arbeidsmarktbeleid van de overheid is erop gericht vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter met elkaar in evenwicht te...Lees meer
arbeidsparticipatie
  ... We zeggen dat er sprake is van arbeidsparticipatie als er sprake is van deelname aan betaalde arbeid...Lees meer
overheid
  ... de overheid is in het algemeen een regelgevend orgaan dat het bestuur van een land provincie of gemeente vormt...Lees meer
werk
  ... in het algemeen bedoelen we met werk de betaalde productiefactor arbeid in het productieproces werk dat vrijwillig wordt verricht zonder dat...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.