Zoeken in deze blog

Translate

maandag 15 september 2014

Accountant

AccountantEen accountant is een financieel-administratief expert. Hij is gespecialiseerd in het opzetten en controleren van bedrijfsboekhoudingen en bijbehorende rekeningen. De accountant voldoet aan de eisen die zijn gesteld in de Wet op de Registeraccountants van 1962 of de Wet op de Accountants/Administratieconsulenten uit 1972 en die daardoor het recht heeft om de benaming accountant te voeren.

Dit kan zowel de titel RA als AA opleveren.

De werkzaamheden van een accountant komen vooral neer op het controleren van de adminstratie en de financiële verantwoording die daaruit te halen is. Alleen een RA- of AA-accountant mag een accountantsverklaring afgeven.

Een accountantsverklaring is voor bedrijven een vereiste bij het deponeren of overleggen van de jaarrekening.

Vertalingen accountant

Engels: auditor of chartered accountant
        certified public accountant
Duits:  Regnungsprüfer / Wirtschaftsprüfer
Frans:  Expert-comptable

Gebruikte begrippen in accountant

)
Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

accountant
  ... Een accountant is een financieel administratief expert hij is gespecialiseerd in het opzetten en controleren van bedrijfsboekhoudingen en bijbehorende rekeningen...Lees meer
accountantsverklaring
  ... een accountantsverklaring is een op schrift gestelde mededeling van een registeraccountant de accountantsverklaring bevat een verslag van de uitkomst van...Lees meer
deponeren
  ... met deponeren bedoelen we de effectenwereld het in bewaring geven van die effecten bij een depotbank...Lees meer
jaarrekening
  ... de jaarrekening ofwel de jaarcijfers van een onderneming bevat de balans de verlies en winstrekening en de toelichting op beide...Lees meer
recht
  ... het begrip recht kent veel betekenissen zoals...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.