Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 12 augustus 2014

kakkerlak theorie

kakkerlak theorieUitgangspunt van de kakkerlak theorie is dat er zijn altijd meer kakkerlakken aanwezig zijn dan dat je daadwerkelijk gevonden hebt.

kakkerlak theorie


Kakkerlaktheorie bij bedrijven

De term kakkerlak theorie wordt daarom wel gebruikt bij bedrijven die met een winstwaarschuwing komen.

Het wil dan zeggen dat er vrijwel altijd meer aan de hand is dan een lagere winst alleen. Vaak zijn er meerdere onderliggende problemen die uiteindelijk voor de winstdaling hebben gezorgd.

Het is dan zaak met een goede analyse van het bedrijf te komen zodat we echt weten wat er aan de hand is en ons niet met een mooi verhaal om de tuin laten leiden.

Gebruikte begrippen in kakkerlaktheorie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer
winstwaarschuwing
  ... een winstwaarschuwing is de mededeling van een onderneming dat de eerder uitgesproken winstverwachting naar beneden moet worden bijgesteld...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.