vrijdag 2 mei 2014

Geïmporteerde bestedingsinflatie

Geïmporteerde bestedingsinflatieOnder geïmporteerde bestedingsinflatie verstaan we een vorm van inflatie die voortkomt uit het duurder worden van goederen die geïmporteerd worden uit het buitenland.

Importprijzen van grondstoffen en halffabricaten die duurder worden worden eveneens doorberekend in de prijs van het eindproduct.

We zien dit bijvoorbeeld vaak optreden bij de meestal steeds maar stijgende ruwe olieprijzen.

Het duurder worden van ingevoerde goederen kan ook door een verandering van de wisselkoers plaatsvinden.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.