Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 13 mei 2014

Private banking

Private bankingOnder Private banking verstaan we van oorsprong de bancaire tak die zich richt op de ontwikkeling en uitvoering van het beleid ten aanzien van vermogende relaties en kleine/middelgrote institutionele beleggers.

Inmiddels is dit begrip aan een forse inflatie onderhevig.

Klanten worden nu gelokt met "een eigen private banker" vanaf relatief kleine bedragen.

Natuurlijk is er niemand die kan controleren of er inderdaad sprake is van maatwerk, of dat de "private banker" gewoon kiest uit een aantal op de plank liggende standaardproducten die aan iedereen als "persoonlijk" gesleten kan worden.

Immers, bij een kleine portefeuille is er gewoon veel te weinig opbrengst bij de bank om werken met een tijdvretende persoonlijke aanpak mogelijk te maken.

Op een portefeuille van een halve ton zal de bank ongeveer 500 euro per jaar verdienen.

Uw private banker mag daarvoor 1 tot 2 uur voor u werken, en zal dus gemiddeld 10 minuten per maand aan u KUNNEN besteden.

Private Banking? Misschien als u een miljoen of wat meeneemt en naar een in private banking gespecialiseerde (kleine) bank stapt.

En anders in bijna alle gevallen een volkomen zinloze, inhoudsloze mode- of marketingkreet.


Gebruikte begrippen in private banking


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
euro
  ... de euro is de munteenheid van de europese unie ingevoerd in 2001 en eerder in de financiĆ«le wereld de deelnemende...Lees meer
inflatie
  ... inflatie ofwel geldontwaarding is het verschijnsel dat men met een bepaald geldbedrag minder kan kopen dan voorheen mogelijk was dit...Lees meer
mode
  ... de mode is een kengetal uit de statistiek en is de waarde die in een reeks getallen het meest frequent...Lees meer
plank
  ... de term plank vinden we in de beleggerswereld in de verbinding "op de plank leggen" ofwel effecten voor langere tijd...Lees meer
portefeuille
  ... een portefeuille of effectenportefeuille is een collectie effecten zoals aandelen obligaties en dergelijke waardepapieren die in het algemeen op...Lees meer
ton
  ... een ton is de aanduiding voor een hoeveelheid van 100000 geldeenheden...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.