Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 2 mei 2014

teakhout

teakhoutIn de jaren negentig kwam het beleggen in teakhout in zwang.

Het betrof hier een deelname of aan in plantages in deze snelgroeiende bomen. De teakhout bomen konden al na 10 jaar gekapt worden waarna het hout verkocht werd. Doordat teakhout redelijk goed tegen weersinvloeden kan, is het een gelief materiaal in de bouw en bijvoorbeeld voor bouwsels in tuinen. Ook houten tuinmeubelen en dergelijke zijn vaak van teakhout. Dat maakt het op zich wel tot een interessant product.

De beleggers zouden dan meedelen in de enorme winsten die voorgespiegeld werden bij de verkoop van hun deel van de teakhout plantage.

Er kwamen echter al snel geluiden naar buiten dat er niet al te zorgvuldig met de teakhoutplantages werd omgesprongen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat in de praktijk weinig tot niets van de voorgespiegelde hoge rendementen terechtgekomen is.

Hoewel er ongetwijfeld bonafide bedrijven bij zitten valt een deel van het aanbod van dit soort "te mooi om waar te zijn" aanbiedingen dan ook onder de pure zwendel.

Het verdient dan ook altijd aanbeveling om navraag bij de AFM te doen op het moment dat men beleggingen in teakhout overweegt.
Gebruikte begrippen in teakhout


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beleggen
  ... we spreken van beleggen als we geld investeren in obligaties of leningen of mede eigenaar worden van een onderneming door...Lees meer
hout
  ... een grondstof die we tegenkomen op sommige met name amerikaanse termijnmarkten is hout...Lees meer
zitten
  ... het begrip zitten in de effectenwereld wordt gebruikt in de zin van "blijven zitten op een aandeel " of "blijven...Lees meer

Begrippen waar teakhout in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

teakfonds
  ... een teakfonds is een vorm van een beleggingsfonds dat belegt in teakhout en teakhoutplantages het teakfonds was nog populair in de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.