Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 1 april 2014

à la hausse gaan

à la hausse gaanMet de term à la hausse gaan die oorspronkelijk uit het Frans afkomstig is bedoelen we een andere naam voor "long gaan " ofwel een positie innemen die geld verdient als de koersen gaan stijgen.

Dit is dus een koper van aandelen of een belegger die de aandelen al in bezit heeft en van plan is ze te houden. Deze beleggers zijn à la hausse.

Een belegger die een calloptie koopt of een putoptie schrijft is eveneens à la hausse.

Het tegenovergestelde is à la baisse gaan waarbij men hoopt te verdienen aan een daling van de beurs.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.