donderdag 13 maart 2014

Innovatie

InnovatieOnder het begrip innovatie verstaan we het invoeren van nieuwe technieken in het productieproces of het voortbrengen van nieuwe of verbeterde producten. Hierdoor kunnen succesvolle innovaties een krachtige stimulans betekenen voor de economische groei.

We kennen ondermeer de
- basisinnovatie
een totaal nieuwe mogelijkheid komt ter beschikking, bijvoorbeeld de stoommachine, het vliegtuig, de computerchip

-verbeteringsinnovatie
Hierbij denken we aan iets dat al bestond maar dat qua gebruiksgemak, gebruikskosten of efficiëncy verder is verbeterd.

-de schijninnovatie
De schijninnovatie vinden we bijvoorbeeld in de mode waar men zegt met iets nieuws te komen maar het feitellijk gebruiksdoel niet wezenlijk verandert.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.