Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 19 maart 2014

Aandelenfusie

AandelenfusieBij een zogenaamde aandelenfusie van twee ondernemingen (meestal een vennootschap ) vindt er een nieuwe verdeling van de aandelen plaats.

Bijvoorbeeld doordat vennootschap A de aandelen in vennootschap B verwerft of omgekeerd of waarbij vennootschap A en vennootschap B samen een nieuwe vennootschap oprichten en de aandelen in vennootschap A en in vennootschap B wisselen in de nieuwe vennootschap C.

Deze Vennootschap C zal dan meestal een houdstermaatschappij of een werkmaatschappij worden.

Vertalingen aandelenfusie

Engels: Stock merger, merger of shares
Duits:  Anteilfusion
Frans:  Fusion de parts

Gebruikte begrippen in aandelenfusie


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
houdstermaatschappij
  ... een houdstermaatschappij ofwel holding is een vennootschap die geen andere activiteit heeft dan het beheren van aandelen van een andere...Lees meer
vennootschap
  ... een vennootschap is een vorm van een onderneming die door meerdere oprichters middels een notariĆ«le akte wordt opgericht en die...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.