zondag 30 maart 2014

Spiegelen van een grafiek

Spiegelen van een grafiekHet zogenaamde spiegelen van een grafiek is een techniek uit de technische analyse die echter weinig door chartisten wordt gebruikt omdat deze zich nauwelijks tot niet laat onderbouwen.

Er is echter een stroming binnen de technische analisten die ervan uitgaat dat je grafieken op een top of een dal kunt spiegelen, en dat het in de toekomst liggende spiegelbeeld dan een voorspelling geeft van de mogelijke koersontwikkeling.In onderstaande afbeelding is het groene gedeelte de werkelijke grafiek, het blauwe gedeelte is de "voorspelling".
Gebruikte begrippen in spiegelen grafiek


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

analyse
  ... De term analyse komen we in de beleggingswereld vaak tegen. Afhankelijk van de context kan het begrip verschillende betekenissen hebben...Lees meer
grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer
technische analyse
  ... technische analyse is omstreden volgens vele "echte beleggers" zoals ze zichzelf voor in beleggingsclubs graag noemen is technische analyse een...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.