Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 22 maart 2014

beleggen in onroerend goed

beleggen in onroerend goed


Een bekende vorm van beleggen is natuurlijk in onroerend goed. Meestal wordt er bij beleggen in onroerend goed gedacht aan zaken als commercieel te exploiteren onroerend goed. Dus aan woningen die verhuurd kunnen worden, kantoorpanden, winkels, garages en andere opslagruimtes en bedrijfsruimtes

Beleggingsresultaat

Het beleggingsresultaat bestaat uit de huuropbrengsten minus de exploitatiekosten. En natuurlijk uit waardestijgingen, hoewel ook deze markt fluctueert. Waardestijging is dus zeker geen garantie. De waardeontwikkeling is vaak ook afhankelijk van het soort onroerend goed.

Factoren van invloed op beleggingsresultaat

Er zijn nogal wat factoren die het beleggingsresultaat bij beleggen in onroerend goed kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de huuropbrengst, situering, locatie, courantheid, overheidsbemoeienis op het gebied van huren en de renteontwikkeling, met name de hypotheekrente.

Beleggen in eigen huis

Vaak wordt gesteld dat mensen die een eigen huis kopen dit ook al doen maar dat is maar ten dele waar.
Het grootste probleem van de eigen woning is de gebrekkige liquiditeit, want we kunnen niet kopen en verkopen wanneer we maar willen. Het aantal mensen dat in de periode 2008 - 2015 door hun belegging in een veel te duur eigen huis in de problemen kwam is behoorlijk groot.

Onroerend goed kopen en opknappen

Een vorm die wel werkt is het kopen van een woning met een duidelijke achterstand in onderhoud, dan wel een woning die duidelijk niet meer bij de tijd is.

Een handige klusser kan met alle materialen en gereedschap die tegenwoordig te kust en te keur te krijgen zijn een dergelijke woning in een paleisje ombouwen, dat daarna goed geld op kan brengen.

Tweede woning of vakantiewoning

Iets gelijksoortig geldt voor een tweede woning.

Ook hier wordt veel geadverteerd met de tweede woning als geldbelegging, waarbij het meestal bungalows op een vakantiepark betreft.Of deze belegging zo goed is als gedacht is soms twijfelachtig als we het enorme aanbod van dit soort bestaande woningen bekijken. Zelf gebruiken is er meestal nauwelijks bij en daarbij speelt ook een rol dat bijvoorbeeld een gezin met kinderen andere eisen aan een park stelt dan wanneer jaren later de kinderen groter worden en niet meer meegaan. Ouderen hebben liever een rustiger park, maar dat is voor kinderen weer niet geschikt.

Commanditaire vennootschappen

Een vorm van beleggen is vastgoed is via de verschillende commanditaire vennootschappen, waarbij beleggers de bouw van een kantoorpand of winkelcentrum financieren om er later de vruchten van de kunnen plukken als het verhuurd of zelfs doorverkocht gaat worden.

Dit zijn meestal lastige objecten om te overzien en de hulp van een onafhankelijke adviseur is meestal wel wenselijk.

Praktische zaken bij beleggen in onroerend goed

Het beheer van een flinke onroerend goed portefeuille vraag flink wat tijd en deskundigheid. Er zijn vele risico's die hier een rol bij spelen. De markt is vaak ondoorzichtig en zeker niet altijd en overal liquide. Door de hoge aanschafkosten is een verantwoorde risicospreiding in de praktijk vrijwel onmogelijk

Onroerend goed beleggingsfonds

De meest simpele en flexibele vorm is beleggen in een onroerend goed beleggingsfonds, waarbij u dagelijks in- en uit uw beleggingen kunt stappen en waarbij u er verder in het geheel geen omkijken naar heeft. Want dat blijft iets wat met geen van bovenstaande mogelijkheden om in onroerend goed te beleggen te realiseren is.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.