Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 16 maart 2014

Barter trade

Barter trade

 

Barter trade
klik op afbeelding voor vergroting


barter trade is het engelse equivalent van wat we in Nederland kennen als ruilhandel.

Een bartertrade wordt ook wel gewoon barter genoemd.

Barter trade is een vorm van handel waarbij goederen en diensten zonder tussenkomst van geld, dus direct, tegen andere goederen en diensten worden geruild.

We zien barter trading veel bij extreme inflatie

Populair in onderontwikkelde gebieden en in landen met een extreme inflatie.

Ook komt het nog wel voor in de handel tussen hoog ontwikkelde landen en lager ontwikkelde met een minder harde valuta.

Men zegt ook wel dat er geld wordt ingeruild voor bijvoorbeeld een lening in het kader van ontwikkelingshulp die dan "in natura" wordt terugbetaald.

Barter trading is geliefd in tijden van laagconjunctuur

In tijden van laagconjunctuur, zoals in tijdens de kredietcrisis vanaf 2008 zien we op veel plaatsen ook allerlei vormen van ruilhandel ontstaan, al dan niet ondersteund door een vorm van een "munteenheid" om de onderlinge verrekening wat gemakkelijker te maken. Vaak heeft deze vorm van de barter trade een plaatselijk karakter omdat het bij uitwisseling van dienstverlening gemakkelijker is om bij elkaar in de buurt te wonen.

Gebruikte begrippen in barter trade


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

diensten
  ... we spreken van diensten als we het hebben over niet materi ële niet tastbare dus onstoffelijke goederen zoals een taxirit een...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
goederen
  ... goederen is een algemene term uit de economie hierbij verstaan we onder goederen alle zaken die in menselijke behoeften kunnen...Lees meer
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer
kredietcrisis
  ... de term kredietcrisis kwam in de zomer van 2007 naar voren omdat banken elkaar geen geld meer wilden lenen...Lees meer
lening
  ... we spreken van een lening als een partij een som geld verstrekt aan een andere partij onder de voorwaarde dat...Lees meer
ruilhandel
  ... onder ruilhandel verstaan we het omruilen van goederen of diensten tegen andere goederen of diensten zonder dat daar geld aan...Lees meer
trade
  ... een trade is een complete effectentransactie het gaat vaak om opties termijncontracten en andere derivaten we hebben het dus over...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.