Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 12 maart 2014

Actuaris

ActuarisEen actuaris is een persoon die middels allerlei waarschijnlijkheidsberekeningen en statistieken berekeningen doet aan verzekeringingspremies, pensioenen, levensverzekeringen en dergelijke waarbij de vermoedelijke leeftijd die mensen gaan halen een doorslaggevende rol speelt.

Gebruikte begrippen in actuaris


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.


Begrippen waar actuaris in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

actuarieelgenootschap
  ... Het actuarieel genootschap is een vereniging uit de pensioenwereld die de actuari ële wetenschap bestudeert en verder ontwikkelt...Lees meer
actuariële methoden
  ... De zogenaamde actuari ële methoden zijn rekenmethoden en technieken die een actuaris gebruikt een actuaris berekent afgaande op de actuari ële...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.