Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 27 april 2018

Entry

Entry


Wat is de entry?

De entry bij een tradingsysteem bepaalt de koers en het moment waarop een positie wordt ingenomen.


Geen entry zonder stops

De meeste traders hebben een uitgebreide studie gemaakt van allerlei technieken de aangeven wanneer er aan bepaalde condities voldaan wordt zodat het veilig is om in de markt te stappen. Een ervaren trader stapt niet zomaar in de markt maar doet dat met een stevige stop achter de hand om bij een misser (en die komen zeer veelvuldig voor) geen grote verliezen te lijden maar een nieuwe poging te kunnen doen.

De entries van trendvolgende systemen zijn berucht

Zeker trendvolgende systemen zijn berucht om hun grote aantal missers bij het openen van een positie. Maar uiteindelijk zal er eentje tussen zitten die wel degelijk een belangrijke positie bij een flinke trend inneemt. Maar welke dat is? Dat weten we pas achteraf en de praktijk wijst uit dat het even kan duren voor het "echte" signaal komt.

In een positie kunnen we niet veel meer doen

Zitten we eenmaal in een positie, dan zijn we verder volledig overgeleverd aan de grillen van de markt. Het wachten is op een stopsignaal. Of dat winst of verlies op gaat leveren weet niemand vooraf. Voor veel traders is de entry dan ook een belangrijk iets. Het geeft tenminste het gevoel dat je iets doet. Dat je probeert je kansen in de markt te verbeteren, een verschijnsel dat ook wel lotto-bias wordt genoemd.

Muntje opgooien werkt ook prima

Maar voor deze traders is er slecht nieuws dat vrijwel altijd met ongeloof wordt bekeken: Het opgooien van muntje en dat laten beslissen of we wel of niet in de markt stappen levert een entry op die niet meetbaar slechter is dan een entry van een willekeurige tradingtechniek.  Het is met name de combinatie van moneymanagement en position sizing die de uiteindelijke resultaten zal gaan bepalen.


En voor wie veel meer over trading wil weten: 

Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen kostprijs mogelijk.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.