vooruitzicht AEX slotkoers 3 juni 2019

vooruitzicht AEX slotkoers 3 juni 2019
Klik op de afbeelding voor meer informatie en historie

dinsdag 14 april 2015

symmetrisch risico

symmetrisch risicoWe spreken in de financiële wereld van een symmetrisch risico als het risico dat we met een transactie lopen even groot is als de mogelijke opbrengst.

Stel we gooien een euromunt op. Bij kop mag u de euro houden, bij munt gaat deze euro naar de tegenpartij. Dit is een voorbeeld van symmetrisch risico.

Veel vormen van transacties voldoen hieraan. Opties bijvoorbeeld niet. Daarom betaalt de koper van een optie een vergoeding waarbij het risico contant wordt gemaakt in de vorm van een optiepremie. Daarmee ontstaat ook weer een symmetrisch risico.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.