zondag 3 november 2013

Macd Histogram

Macd Histogram

De Macd Histogram is een van de MACD ofwel moving average convergence divergence afgeleide grafiek, waarbij uit het verschil tussen de MACD lijn en de signaallijn een nieuwe waarde wordt bepaald.

De MACD histogram wordt in het algemeen onder de eigenlijke koersgrafiek afgebeeld, zoals ook in onderstaande afbeelding het geval is.

macd histogram


Als deze macd histogram stijgt duidt dit op een uptrend in de koers en een dalende macd histogram duidt op een downtrend

Het betreft een vrij bekende indicator die in de meeste technische analyse software wel is terug te vinden.

MACD histogram grafiek
klik voor grotere afbeelding

Als deze macd histogram stijgt duidt dit op een uptrend in de koers en een dalende duidt op een downtrend. Als het verschil groter wordt geeft dat een forse top of dal. Dit duidt op een stevige rally of downtrend.

Ligt de grafiek tond de 0 dan duidt dit op een rustige, vrij trendloze markt.

Er wordt wel gesteld dat MACD-histogram het verschil aangeeft tussen de consensus over de markt op korte termijn en die op een langere termijn. Een stijgende lijn geeft aan dat de bulls in kracht winnen. Een dalende lijn geeft aan dat de bear het voor het zeggen krijgen.

De absolute afstand van de staafgrafiek tot de 0 lijn zegt niet veel. Het is in principe een inhoudsloos getal. Het gaat om de richting