Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 21 januari 2017

Foulish Four

Foulish Four

Een op zich bizarre variant op de zogenaamde Small dogs of the Dow is de "Foulish Four".

Uit de Small dogs of the Dow nemen we de nummers 1-4 of 2-5. Om een verder niet te verklaren reden neemt het gemiddelde rendement dan nog een procentje toe. Je kunt je wel af gaan vragen of er echt iets van een reden of oorzaak achter de "Foulish Four" zit, of dat er sprake is van stom toeval.

Voor al dit soort "beleggingstechnieken" geldt dat dit "regels" zijn die louter gebaseerd zijn op het kraken met een krachtige computer van heel veel getallen, waarop allerlei statistische formules worden losgelaten.

 

Foulish four op Wall Street

Het feit, dat er geen enkele verklarende logica achter de "Foulish Four" te vinden is maakt de regels dusdanig verdacht,  dat veel beleggers ze links laten liggen.
Gebruikte begrippen in foulish four


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

Gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer

 
Laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer

 
Rendement
  ... het rendement is de opbrengst van een beleggingsobject in procenten van de koerswaarde over een bepaalde periode...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.