Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 11 juli 2016

Mr. Charles Dow and Edward Jones

Mr. Charles Dow and Edward JonesCharles Dow werd geboren in 1851 en bracht het grootste deel van zijn leven door in de wereld van de Kranten. Hij was daarbij gespecialiseerd in de nieuwsvoorziening over de financiële markten. Deze spcialisatie bracht hem naar het hart van de financiële wereld waar hij in 1880 een baan vond waarbij hij de aandelemarkt besprak, en dan met name de mijnbouw aandelen. Men ging Charles Dow daarbij niet alleen als financieel reporter zien maar ook als financieel analist.

Ergens rond deze tijd kwam hij in aanraking met Edward D. Jones en beiden starten met een nieuw bedrijf, namelijk Dow Jones & Company. De kernactiviteit van Dow Jones & Company was het leveren van financiële informatie aam de leden van de beurs en de wereld daar om heen. De eerste uitgave van Dow Jones & Company werd gedrukt in 1883 en was de voorloper we nu kennen als "The Wall Street Journal".

Dow werd lid van de New York Stock Exchange in 1885. Hij bleef lid tot 1891. Mr. Dow wordt besachouwd als de grondlegger vqn de moderne technische analyse en zijn publicaties (waaronder de dow theorie) worden nog steeds tot de belangrijkste in dit vakgebied gezien.
Gebruikte begrippen in mr Charles Dow and Edward Jones


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
analyse
  ... De term analyse komen we in de beleggingswereld vaak tegen. Afhankelijk van de context kan het begrip verschillende betekenissen hebben...Lees meer
bedrijf
  ... met de term bedrijf wordt een onderneming bedoeld die opgezet is om winst te maken liefdadigheid stichtingen en dergelijke worden meesten...Lees meer
beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
dow theorie
  ... charles dow is een van de grondleggers van de huidige technische analyse de naar hem genoemde dow theorie is...Lees meer
technische analyse
  ... technische analyse is omstreden volgens vele "echte beleggers" zoals ze zichzelf voor in beleggingsclubs graag noemen is technische analyse een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.