Zoeken in deze blog

Translate

zondag 1 mei 2016

Executoriale titel

Executoriale titel


Onder een executoriale titel verstaan we een geschrift op grond waarvan een beslag en executoriale verkoop kan geschieden zonder dat de tussenkomst van een rechter is vereist.

Voorbeelden van een dergelijke executoriale titel is de grosse van het vonnis van een rechter waartegen geen gewoon rechtsmiddel meer openstaat.


Gebruikte begrippen in executoriale titel


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

grosse
  ... een grosse is een afschrift van een vonnis of een authentieke akte boven de "grosse"staan de woorden "in naam der koningin"...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.