Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 23 maart 2016

Cash secured put

Cash secured put


Wat is een Cash secured put? Stel uw lievelingsaandeel valt 10% omlaag en eigenlijk wil u ze voor die prijs best wel hebben. Maar er is een flinke kans dat het aandeel de komende tijd nog wel wat lager gaat zakken. En u vraagt zich terecht af wat nu een optimale strategie zou zijn.

Verkoop een zogenaamde Cash secured put.

Hierbij schrijft u een putoptie terwijl u het geld dat u anders aan de aandelen kwijt zou zijn op een spaarrekening zet. In principe is daarbij de uitoefenprijs van de putopties voldoende om eventueel aan uw verplichtingen te kunnen voldoen. Dit is een manier om aandelen te krijgen voor een lagere prijs dan de koers van vandaag. Tegenover dat voordeel staat wel dat u verplicht bent om tzt de onderliggende waarde te kopen, wat de koers ook is. Maar dat kan dan ook en had u de onderliggende waarde direct al gekocht dan was deze nu evenveel in waarde gedaald.

Deze techniek is populair onder professionele portefeuillebeheerders. Zij stellen meestal een bepaalde prijs waar ze het aandeel wel voor willen kopen. En stappen dan in dit soort optiestrategieën. Want het risico van deze optiestrategie is als je het goed berekent, minder dan het bezit van de aandelen, hoe tegenstrijdig dit ook veel mensen die bang zijn van opties in de oren zal klinken.

Ofwel u krijgt de aandelen die u toch al wilde hebben gewoon geleverd of u wordt betaald om ze niet af te nemen. Uiteindelijk nog niet zo'n slechte deal waar echter twee zeer duidelijke regels voor gelden.

Twee belangrijke regels voor de Cash secured put

De eerste regel is dat u dit alleen moet doen bij aandelen die u beslist in bezit wilt hebben. En dat houdt dus ook in dat u het geld er voor in uw bezit moet hebben zodat u niet te maken krijgt met dubieuze zaken als effectenkrediet dat op den duur meestal alleen maar voor ellende zorgt. Zolang u het geld dat u in de aandelen hebt gestoken niet nodig hebt kunt u rustig de positie aanhouden, al kost het jaren.

Regel twee is dat u eigenlijk opties moet schrijven die nog twee maanden te gaan hebben zodat u maximaal kunt profiteren van het waardeverlies door het verval van de verwachtingwaarde. Time decay zeggen de Engelstaligen. Met een beetje geluk kunt u dit meermalen doen waardoor u bij een eventuele levering de aandelen met een flinke korting geleverd krijgt.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.