Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 28 februari 2016

Geregistreerde werkloosheid

Geregistreerde werkloosheid


Onder de Geregistreerde werkloosheid verstaan we alle mensen van 16-64 jaar zonder baan of met een baan van minder dan twaalf uur per week die bij een arbeidsbureau /CWI/UWV staan ingeschreven en die direct beschikbaar zijn voor een baan van ten minste twaalf uur per week.

Deze geregistreerde werkloosheid wordt berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS doet eenmaal per maand een enquête onder de bevolking tussen de 15 en 64 jaar. Op basis van deze enquête schat het CBS het totale werkloosheidscijfer.

Of dit werkeloosheidscijfer enige realiteitswaarde heeft wordt door velen betwijfeld omdat het veel groepen uitsluit die door de meeste mensen gevoelsmatig wel degelijk als werkloos worden gezien. Bijvoorbeeld mensen die zich van pure wanhoop maar als werkzoekende uit laten schrijven maar het nog wel degelijk zijn. De echte werkloosheid ligt daarom volgens velen aanzienlijk hoger.

Daarnaast is het een schatting en geen echte telling waardoor altijd een schattingsfout wordt geïntroduceerd


Gebruikte begrippen in geregistreerde werkloosheid


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

arbeidsbureau
  ... Het van oudsher bekende arbeidsbureau of zoals het officieel heet regionaal bureau voor de arbeidsvoorziening af te korten tot rba...Lees meer
basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer
schrijven
  ... hierbij ontvangt de schrijver de optiepremie waar...Lees meer
werkloosheid
  ... we spreken van werkloosheid als het aantal werkenden kleiner is dan de omvang van de beroepsbevolking...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.