Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 10 februari 2016

direct opvraagbaar tegoed

direct opvraagbaar tegoed


Het direct opvraagbaar tegoed is het giraal tegoed van particulieren en bedrijven bij algemene banken, coöperatief georganiseerde banken en voorheen giroinstellingen, waarover volledig en onmiddellijk beschikt kan worden door bijvoorbeeld cheques uit te schrijven en/of overboekingen te doen.

Voorbeeld van een direct opvraagbaar tegoed zijn de tegoeden in rekeningcourant.
Gebruikte begrippen in direct op vraagbaar tegoed


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

algemene banken
  ... primaire banken noemen we ook wel geldscheppende banken deze banken mogen meer uitlenen dan de hoeveelheid geld die...Lees meer
schrijven
  ... hierbij ontvangt de schrijver de optiepremie waar...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.