Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 19 februari 2016

deelnemingspercentage

Deelnemingspercentage


De participatiegraad of ook wel deelnemingspercentage is het deel van de bevolking tussen de 15 en 64 (deze leeftijd gaat waarschijnlijk veranderen) dat bereid en in staat is om betaald werk te doen.

In het algemeen geldt voor vrouwen in Nederland dat deze een lagere participatiegraad hebben dan mannen. Een verbeterde kinderopvang met ruimhartige subsidiemogelijkheden heeft de participatiegraad van vrouwen wel verhoogd maar deze lijkt onder politieke druk weer gesneuveld.

Hoe meer mensen een vorm van uitkering krijgen hoe lager het deelnemingspercentage wordt.

Uitzondering hierop is de WW. Meer WW-ers heeft geen invloed op het deelnemingspercentage want die blijven gewoon arbeidsgeschikt.
Gebruikte begrippen in deelnemingspercentage


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

participatiegraad
  ... de participatiegraad is het percentage van de personen van 15 65 jaar dat deelneemt aan het arbeidsproces...Lees meer
werk
  ... in het algemeen bedoelen we met werk de betaalde productiefactor arbeid in het productieproces werk dat vrijwillig wordt verricht zonder dat...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.